Jei reikia kažko paprasto, bet nepaprasto :) svečių stalui, kaip kokio užkandžio prie vyno, šampano (ar nebūtinai), tai štai toks paprastas, bet pasiteisinęs sumuštinių receptas ir greitas gaminimo procesas :) :

Šviežias minkštutėlis batonas, koks nors įdomesnis, pvz. su karotino aliejum (aš dariau su kukurūzų itališka “čiabata”, bet Lietuvoje kažin ar yra), supjaustom riekėm. Riekės užtepamos “Philadelphia” tepamu sūriu be priedų.

Kodėl juo? Nes pasiskolinau iš japoniškos virtuvės, kur anas itin populiarus ir puikiai dera su lašiša - kreminis, švelnus, be nereikalingų skoninių priedų, v.ž. skanus. Galima imti ir pigesnį analogą, bet “firma negarantuoja” identiško skonio. Po to dedame sūdytą arba švelniai rūkytą lašišą (pastarąjį kartą dariau su rūkyta, nes sūdytos nebuvo). Supjaustom riekes į mažesnius a la vieno kasnio sumuštinukus. Prieš kandant, palaistom citrinos sultim. Kaip kas mėgsta.

Žinoma, galima eksperimentuoti. Pvz. imti ne paprastą sūrį, o su žolelėm. Vietoje batono galima bandyti su tešlos krepšeliais arba pažaisti su lavašu, susukti. Nebandžiau, bet skonio neturėtų sugadinti. Dar kažką dėti, gal kokį agurko griežinėlį. Fantazija beribė. Sumuštinius svečiai įvertino, nuo stalo išgaravo pirmieji. :)) Nieko ypatingo, bet skanu. Ir svarbiausia, kas aktualu nekuriems, greitai sutepami.

Patiko (18)

Rodyk draugams



Komentarai (6) apie "Greiti sumuštiniai su lašiša"

  1.   effete rašė:

    Mm…

  2.   atfatf rašė:

    Super idėja sviestą pakeisti sūreliu/varške, taip jau seniai darau su dešra. Kaip nepagalvojau, kad taip galima ir su lašiša. Ačiū už mintį.

  3.   Eglė rašė:

    Nu jau nebepaistykit, kad Philadelphia iš japonų virtuvės.. To dar nemačiau.

    Gryn vakarietiškas produktas, o sušius su Philadelphia ‘išmislijo’ amerikiečiai (todėl ir sušiai tie vadinas Philadelphia rolls), japonijoj normaliuose sušių restoranuose tokių nė su žiburiu nerasit… O lietuvių manija naudoti tą sūrį visuose iš eilės sušiuose yra tiesiog pasityčiojimas iš japonų virtuvės.

    Nors sumuštiniams, nieko nesakau, jis itin tinkamas. Kaip ir pyragams.

  4.   Subjektyvi rašė:

    Egle, nei Japonijoj, nei Amerikėj nebuvau, tad neturiu su kuo palyginti. Tačiau Vilniuje šis produktas išties populiarus japonų restoranuose. Ar tai pasityčiojimas - nežinau, bet kad tai skanu - faktas :P

  5.   Vieno kasnio sumustiniai rašė:

    Oi kaip as myliu sumustinius. :) Aciu uz informacija.

  6.   Kaip gaudyti interneto naudą ekspromtiniam vakarėliui rašė:

    [...] kreminiu sūriu, užklota rūkyta lašiša su žolelėmis. Tinklaraštyje jau buvo šio recepto “prezentacija” Sueina “tik daina”. [...]

Rašyk komentarą