BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Skaitau čia apie majonezinius dalykus ir atradau kelis receptus, kaip namuose nesudėtingai pagaminti majonezą, iš serijos “Pasidaryk pats” :) Po to, kai atradau sau ir ne tik sau jau tapusį nepamainomą majonezą ‘HAMKER Remoulade’ , visi kiti tėra visi kiti, deja. :) Šio superinio majonezo kol kas niekas nenurungė.

Tai gi, receptai, gal kam pavyks sėkmingai pakartoti ir patiks naminio majonezo skonis:

“Aš jau kelis kartus, pati pasigaminu majonezo, be jokių konservantų: 1kiaušinis, 1šaukštelis švelnių garstyčių, 1 skiltelė česnako(jeigu mėgstat), 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis cukraus, jei mėgstate šakelė krapų ir stiklinė aliejaus Natura, su kitu aliejumi neskaniai gaunasi-kartu, o pagal šį receptą labai skanu, viską suplakam su elektr. plaktuvu, įspaudžiam truputį citrinos sulčių, dar paplakam kol gaunasi tiršta. Jei sunkiai tirštėja, dar pridedam aliejaus,ar kiaušinį. Skanaus!”

“MAJONEZAS KAIP HELMANS daugelis turime mikseri,turi buti ne maziau galingas kaip600-700,arba turbo ….bet nezinome ka galima su jais pagaminti. Ipilame i 0,5 l stiklaini -apie puse to stiklainiuko aliejaus.Idedame 1 sauksteli cukraus,ir druskos pagal skoni.Idedame 1 sauksteli garstyciu,acto,ar cirinos sulciu…pagal skoni,nes isplakus majoneza galima ji dar paskaninti.Tada imusame atsargiai 1 kiausini.Mikserio antgalis dedamas uzdaras,kaip maistui trinti.Mikserio antgali nuleidziame i stiklainiuka su aliejumi,ir apgaubiame antgaliu kiausinio tryni.Nustatome didziausia greiti.Pradejus plakti ranka laikome vienoje padetyje,nesukame,nekilnojame.Masei pradejus dugne pabalti,ramiai ,neskubedami keliame prietaisa i virsu,matysime kaip mase pamazu tirsteja ir aliejaus nebelieka.Tada galime sukamaisiais judesiais pamaisyti jau,paskaninti prieskoniais-csnaku,krapais ,pipirais ir t.t.kad nebutu toks tirstas galima ipilti siektiek virinto vandenuko. PUIKUS!!! Zinoma riebus,bet tikrai zinome ka valgome! Pasigaminkite sventem,nes mano sveciai buna nustebinti,netiki kad namuose gamintas!”

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarai (11) apie "Kaip pasigaminti naminį majonezą"

  1.   linoreta rašė:

    Žinai viena mama gyrėsi, kad pirko naminį majonezą iš ūkininkės ir jis kainavo 7 litai litras. Aš dar pagalvojau, kad beveik kaip Vilniaus majonezo kaina, kažkaip lyg ir per pigu. O dabar matau, kad daug čia nieko ir nereikia. Būtinai pasigaminsiu, nes aš majonezo mėgėja, ačiū už receptą.
    Ir žinoma su šventėmis, nes rytoj jau neprisėsiu prie kompo :)

  2.   universalis rašė:

    Majonezo nevartoju, tačiau reikės pabandyti pasigaminti. :]

  3.   Subjektyvi rašė:

    Ir tavo šeimynai gražių švenčių, linoreta, geros ir šventinės nuotaikos. Ačiū.

  4.   linoreta rašė:

    Dėl citatos. Aš tokių turtingų moterų nepažįstu, bet Jolka pas vieną tokią moteriškę dirbo namų šeimininke. Tada jokių ”lubų” dar neskaičiavo ir fiktyviai įdarbinta moteris už vaiką pašalpą gaudavo apie 8000 litų. Vienas tūkstantis kliūdavo Jolkai, kuri visą dieną šokinėjo apie du vaikus ( nors mama buvo kartu), per pertraukas darydavo valgyti, skalbė, lygino visus absoliučiai skalbinius ( net kartu gyvenačių uošvių apatinius) ir tvarkė namus. Mamytei tuo tarpu iš Sodros byrėjo pinigėliai už nieką. O tokių mamų, girdėjau, labai daug.

  5.   Subjektyvi rašė:

    Aš tokių fiktyvių nepažįstu, bet tas komentaras man patiko tuo, kad kaip bebūtų, yra ir tikrai dirbančių ir tikrai uždirbančių, todėl jų atžvilgiu yra diskriminacija ir neteisinga. Todėl turėtų skaičiuoti ne pagal kelis mėnesius, o pagal minimum metų pajamas, o geriausiai kelių. Tada būtų sumažinta fiktyvių tikimybė. Ta spraga, kuria tuomet nemažai kas pasinaudojo, manyčiau yra specialiai padaryta suderinant su bankais. :) Juk daug kas padengė NT paskolas tais pinigais, ir ne tik. Tokiu būdu užsidirbo labai daug punktų. Kam tai naudinga? Imituoti ekonomikos pakilimą, kurio nebuvo, jei taip paimti iš esmės.

  6.   Ž.M rašė:

    Mano mama naminį gamina jau keletą metų, puikiai tinka prie įvairiausių patiekalų. Tad patiems susiplakti tikrai verta :).

  7.   Subjektyvi rašė:

    Šaunuolė :) Kažkada labai seniai ir mane gundė pagaminti, kai reklamavo vienos firmos superinį mikserį. Bet taip ir nepabandžiau. Matyt dėl to tingėjimo.

  8.   tomas rašė:

    O kodel jis man netirsteja?:(

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  9.   x rašė:

    as baigusi mojonezo gamybos tachnologija.Majonezas Rusijoje pradetas gaminti 1936 metais Maskvos margarino gamykloje,Lietuvoje kazkur 80-ais Utenos alaus gamykloje.Toksai Vadimas Kozinas nurode receptura ir technologija ,medziagu santykius ir t t.Taip ,kad brangiosios pagrindinis majonezokomponentas yra augalinis aliejus,butinai rafinuotas ir dezodoruotas,o ne su…s kuris yra parduotuvese.Toliau kiausiniu milteliai kurie veikia kaip emulgatorius,pieno milteliai irgi kaip emulgatorius ir baltymas,garstyciu milteliai naudojami kaip skonine medziaga ir padeda islaikyti emulsija.acto rugstis naudojama kaip antimikrobine medziaga,kad nesidaugintu mikrobai.Druska ir cukrus nedideliais kiekiais praturtina angliavandeniais.Krakmolas-kaip emulsijos stabilizatorius,ir visokie prieskoniai ,bei maistines esencijos - tame tarpe ir juodieji malti pipirai.Tai va-ir pasakysiu ,kad visur kur yra prirasyta majonezo receptu -visi gauti produktai yra tik atmaina.

  10.   mm rašė:

    Man patiko x komentaro dalis: DRUSKA praturtina angliavandeniais :)
    Manau, nera svarbu ar tai ‘tikras’ majonezas, svarbiausia kad valgom naturalesni maista :)
    P.S. majonezas baltas, bet netirsteja :(

  11.   tata rašė:

    superinis…. daugiau nebepirksiu pardej…. dar dadejau laiskiniu cesnaku…. ir petrusku

Rašyk komentarą